maanantai 3. maaliskuuta 2014

Ilmojen (ja monen mutkan) halki käy lentäjän tie


Moikka!

Mitäs kuuluu Suomeen ja muualle päin mailmaa? :) Täällä arki rullailee ihan mukavasti, ja kaikenmoisia tarinoita olisi taas kerrottavana. Kävin esimerkiksi tutustumassa Dodoman katulapsityöhön, mikä oli hyvin mielenkiintoista ja koskettavaa. Voisin ehkä kertoa näistä enemmän seuraavalla kerralla. Nyt ajattelin kuitenkin vaihteeksi laittaa vähän lentojuttuja teille - sehän on se syy, miksi me täällä ollaan. :)

Kuten moni teistä tietää, tie ilmoihin on ollut pitkä ja kärsivällisyyttä vaativa, ja se tuntuu olevan mutkainen vielä loppumetreilläkin. Jarkko ei ole nimittäin vielä(kään) päässyt lentämään, vaan valmistautuu parhaillaan paikallisten viranomaisten järjestämiin kirjallisiin testeihin. Tansaniassa (niinkuin Afrikassa yleensäkin) kaikki tapahtuu hyvin hitaasti - "polepole", niinkuin täällä sanotaan.  Myös Dar es Salaamissa pidettävien teoriakokeiden järjestyminen on ollut hidasta. Kokeissa pitää osata Tansanian ilmailulait ym.  Kun nämä testit on läpäisty ja saatu vielä täällä vähän käytännön lentokoulutusta, lentotyön pitäisi viimein alkaa. Sitä onkin tässä jo kovasti odoteltu, vaikka toki paikalliseen kulttuuriin tutustuminenkin on ollut tärkeää ja antoisaa. Elämme tällä hetkellä pienessä epätietoisuudessa siitä, mitä tulevaisuus todella tuo, sillä MAF Tansanialla on tiedossa tämän vuoden aikana isoja organisaatiomuutoksia. Tulevina viikkoina tiedämme enemmän. 

Jarkko kaipasi päästä ilmaan (eivätkös lentäjät aina :) ) ja näkemään käytännön lentotyötä, joten hän meni tässä odotellessa mukaan MAF:n lentoreissulle Dodoma - Moshi - Dar es Salaam - Mbesa - Pieni kylä - Dar es Salaam- Dodoma. Loppupäässä blogia kuvia noilta lennoilta. Alkupään kuvissa näette miltä näyttää MAF:n lentokonehallissa (meidän naapurissa :) ), jossa koneita huolletaan,  ja minkälaisilla koneilla täällä lennetään. Hypätkää siivelle! :)


MAF Dodoman hangar eli lentokonehalli 

 Cessna 206 -kone, jossa on istuinpaikat kuudelle.  Jarkon on määrä lentää tällä konetyypillä

Caravan- koneen huoltoa. Koneessa on paikkoja 12-13 hengelle

Toinen Caravan

Suomen Lähetysseuran väkeä tutustumassa MAF:n Dodoman toimipisteeseen

Beechkraft Beech Twin Model E18S käymässä Dodomassa Etelä-Afrikasta

 DC-3 myöskin Etelä-Afrikasta vierailulla

Caravan-lennolla kohti Moshia. Jarkko perämiehen paikalla. Niin lähellä, mutta kuitenkin niin kaukana lentäjän paikasta

Mount Kilimanjaro Moshista katsottuna. (Koska valloitetaan huippu? :) )

Pilotti Reinier alkunousussa Moshin lentokentältä pinnoille

Tansanian rannikkoa lintuperspektiivistä matkalla Dar es Salaamiin. Bagamoyon kylä

Lennolla Mbesaan lähestyminen kiitotielle

Kohtaamisia Mbesassa saksalaisten lähettien kanssa ennen lähtöä takaisin Dar es Salaamiin

Ambulanssilennon  Dar es Salaam- Dodoma -Dar es Salaam valmistelua

Lentoonlähtö Dar es Salaamista kohti Dodomaa

Saapuminen kotikentälle Dodomaan

No niin, turvallisesti takaisin Dodomassa. Sää on aurinkoinen ja lämpötila noin 29 astetta. Toivottavasti viihdyitte lennolla. Jos Luoja suo, näitä lentoja on vielä monta edessä, ja ihan kuskin paikalta. :) Hyppäättehän siis siivelle uudemmankin kerran? :)

Näihin kuviin ja tunnelmiin...voikaa hyvin! :)

Ps.  Ovatko siellä muurahaiset jo aloittaneet kevätmarssinsa keittiöihin? Täällä niitä on tosi paljon. Ja ne ovat tosi ovelia ja notkeita, koska valloittavat tiiviisti suljetut sokeripurkit ym. ihan vaivatta. Yritän sihdin kanssa karsia niitä leipoessani, mutta se ei ole kovin helppoa ja tehokasta. No, vanhan kansan sanoin: lisänä rikka rokassa, sisilisko taikinassa ;)


2 kommenttia:

  1. Kävin Pieksämäen seurakunnan nettisivuilla, josta löysin tämän linkin. Mukava on ollut lukea noita Afriikan juttuja. Jarkolle toivon tsemppiä ja kärsivällisyyttä noissa lentämisen byrokratian kiemuroissa. Onnea ja menestystä kokeisiin. Toivottavasti hän saa pian ilmaa siipien alle. Terkkuja koko perheelle. T Pallolentäjä Lensu Jyväskylästä

    VastaaPoista
  2. Mukavia juttuja lukea. Kiitos niiden kirjoittamisesta. Toivotan Jarkolle tsemppiä ilmailun byrokratioiden rattaissa. Onnea kokeisiin ja sitten ilmaa siipien alle ! Terkkuja koko porukalle lähettää pallolentäjä Lensu Jyväskylästä

    VastaaPoista