perjantai 8. marraskuuta 2013

Kieltä ja elämää oppimassa


Taas ollaan uuden alussa.  Jätimme nimittäin kotipaikkamme Dodomassa taakse ja lähdimme kielikouluun Morogoroon.  Täällä olisi tarkoitus olla vuodenvaihteen yli aina tammikuun loppupuolelle asti.  Asumme kielikoulun asuntolassa, joka kyllä tarjosi eksotiikkaa heti ensimmäisenä iltana. Suihkusta ei nimittäin tule vettä kuin pienenä viileänä liruna. Jos suihkuun yrittää saada ytyä, vesi muuttuu tulikuumaksi. Jes! Suihkua kävi korjailemassa muutama mies ja aikansa pakerrettuaan he sanoivat suihkun olevan kunnossa. No, eihän se ollut. Mikään ei muuttunut.  Mutta saahan tuossa lirutuksessakin peseydyttyä, kunhan malttaa ihan kaikessa rauhassa viettää suihkussa pitkän tovin. Mihinkäs tässä on kiire. Saivat nuo korjausmiehet sentään vaihdettua makuuhuoneen lampun, joka oli rikki tullessa.  Paikoin ovat rikki myös ikkunoiden hyttysverkot, joten vietin iltaa ripustellen hiki valuen omaa verkkoa ikkunaan. Teipit eivät oikein pitäneet. Pitää etsiä jostain nastoja tms.

Asuntola on siis vähän karuhko, mutta olen yrittänyt piristää ilmettä laittamalla seinille sinitarralla joitakin juttuja.  Seinille on päätynyt kaikenmoista laukuista. Muutamaa ovea koristavat teinitähti Robinin kuvat, kun muita julisteita ei ollut saatavilla. Yhdessä ruosteisessa naulassa roikkuu suomalainen kalenteri, jossa tietysti on marraskuun kohdalla huurteinen suomalainen järvimaisema. Näyttää muuten aika houkuttelevalta täällä kuumuudessa! J Vaatekomeron oveen kiinnitin ystäväni Maijan antaman kortin, jossa on hauska muistilista. Listassa kehotetaan muistamaan muunmuassa suukot ja halaus, villasukat ja suklaa. Loistavia asioita kaikki! Mun Suomesta mukaan ottama Maraboun pähkinäsuklaalevy alkaa muuten olla lopussa. Hui! J Villasukatkin ovat kyllä mukana, mutta paljaat varpaat ovat olleet enempi käytössä. Kiinnitin makuuhuoneen seinälle myös puisen ristin ja lastenhuoneeseen pojan Suomessa tekemän piirustuksen, johon hän piirsi kaikki rakkaat ihmiset, jotta hekin olisivat mukana Afrikassa. <3

Hauskaa, että tässä samassa kielikoulussa on ollut aiemminkin suomalaisia, ja heistä on jäänyt tänne jälki. Pihapiiristä löytyy nimittäin sauna. Kuulin tästä etukäteen ja päätin poikien kanssa etsiä saunan heti ensimmäisenä kielikouluun saavuttuamme. Pienen harhailun jälkeen osuimme oikeaan. Arvasin heti, että nyt tärppäsi, kun varastorakennuksen oveen oli kiinnitetty kuva joulupukista ja tytöstä vihdan kanssa. Ei tietenkään samassa kuvassa. ;) Sauna on kyllä parhaat päivänsä nähnyt ja likainen, mutta on se vaan silti hienoa nähdä sauna Tansaniassa. Tämä on tosin jo toinen kohtaamamme sauna, sillä myös Dodoman pihapiirissämme löytyy sellainen. Sauna edustaa niin perin juurin suomalaisuutta, että innoistuin ottamaan kielikoulun saunasta paljon kuvia ja esittelemään sitä teillekin. Kyllä tekis vähän mieli ripsauttaa.  Tekiskö teidän? : ) No, katsotaan nyt.Saunan oven kaunistukset

Joulupukki, joulupukki, valkoparta, vanha ukkiLauteet punamullan peitossa

Joku on kerännyt polttopuut valmiiksi : )
Kuka nakersi kattoa!?


Nyt pientä siestaa, että aivot on taas virkeät iltapäivän swahilintunnilla, joka pidetään ulkona pienen katoksen alla.

Habari za leo? Elikkäs mitäs teille kuuluu tänään?

Ps. Tiedättekö mikä on mahtavaa? Se, kun on juuri vuorannut sänkynsä hienosti ja tiiviisti moskiittoverkolla, ja sitten muistaakin, että esimerkiksi korvatulpat jäivät vessaan. :D3 kommenttia:

  1. Habari za leo? Mitähän toi leo tossa tarkottaa? :D Karu sauna, mutta varmasti ajaa asiansa. Noissa olosuhteissa kuulostaa melkoselta luksukselta. :) Kerrohan millaset löylyt tuli, jos pääset testailemaan!

    VastaaPoista
  2. Juuh, täällä kyllä tuntuu kuin olisi saunassa koko ajan :D Leo tarkoittaa tänään. :)

    VastaaPoista
  3. Jaa jaa, ei huono. Elä kuin Leo. Elä hetkessä. Elä tänään. :D

    VastaaPoista