perjantai 3. tammikuuta 2014

Vuotta vaihtamassa Michael Jacksonin kanssa :)


Heri ya Mwaka mpya! Hyvää Uutta Vuotta!

No niin, uusi vuosi on alkanut ja edellisestä vuodesta on selvitty kunnialla - tai ainakin hengissä. :) Saimme varaslähdön vuoteen 2014, koska täällä kellot ovat tunnin edellä Suomen ajasta. :) Aika mageeta, että muutama Suomen taivaalla räjähtänyt raketti näkyi tänne Tansaniaan asti - nimittäin videopuhelun välityksellä. :)Kuten aiemmin kirjoitin, oletuksena oli, että näkisimme uudenvuodenaattona eri puolilla nuotioita, mutta eipä näkynyt yhtäkään. Tosin emme liikkuneet kovin laajalla alueella. Pamauksia kuului illan mittaan siellä täällä, mutta näkyviä ilotulitteita ei juuri ollut. Täällä ei ole myynnissä ilotulitteita, mutta jotkut valmistavat (hallituksen ohjeiden vastaisesti) omatekoisia räjähteitä (hui?).  Myöskin joissakin ravintoloissa järjestetään pienimuotoisia ilotulituksia.

Niin kuin Joulun, myöskin uuden vuoden juhliminen tapahtuu täällä hillitysti. Jos ei hakeudu erityisiin paikkoihin, ei oikeastaan edes huomaa, että on erityinen päivä. Monet tuntemistamme tansanialaisista juhlivat uuden vuoden vaihtumista kirkossa. Se on täällä yleinen tapa. Kirkossa tanssitaan ja lauletaan, kiitetään Jumalaa kuluneesta vuodesta ja rukoillaan siunausta tulevaan vuoteen. Hieman erilaista menoa kuin Suomessa, vai mitä?

Me juhlistimme tällä kertaa vuoden vaihtumista suomalaisen ystäväperheen kanssa ruokailemalla ravintolassa. Iltaan kuului myös ilotulitus ja tanssiesityksiä. Kaikkein mielenkiintoisin esityksistä oli Michael Jackson -imitaatio. :) Hienosti kyllä tanssijat ketkuttivat käsiä, jalkoja ja lanteita. :)


Letkeää breikkausta 

Show alkamassa
Onko se Michael Jackson!!??

Smooooooooth criminal?

It doesn`t matter if you`re black or white?


Kesken imitaatioesityksen leppoisa tanssi katkesi ja alkoi hyytävä musiikki. Lavalle hyppäsi kaksi zombienaamioon pukeutunutta miestä. Zombiet pyörivät "Jacksonin" ympärillä ja yrittivät napata häntä. Kyseessä oli Jacksonin kuuluisan thriller-musiikkivideon imitaatio. Minä kuvasin pahaa aavistamatta kamerallani lavan reunalla, kun yhtä-äkkiä toinen zombiesta riensi luokseni ja nappasi minua kädestä. Zombie veti minut lavalle ja työnsi minut istumaan. Aivan yllättäin olin osa showta! Kumpikin zombi alkoi koko kansan edessä leikisti potkimaan ja lyömään minua. Olin vähän hämilläni, kun nuo irvileuat tuijottivat minua lähietäisyydeltä vääristynein ilmein ja kumartuivat ylleni. Heidän ympärilleen pöllysi tomua kun he liikkuivat. Yritin kuitenkin olla juonessa mukana ja kaaduin makaamaan lavalle. Zombiet jatkoivat minun "mukiloimistani". Lopulta kuitenkin "Jackson" riensi luokseni, otti minua kädestä ja nosti ylös. Sitten hän laittoi käden ympärilleni, sanoi "Let`s`go home", ja talutti minut turvaan. Ihmiset taputtivat. Olihan kokemus!! :D Enpä olisi uskonut vielä joitakin vuosia sitten, että vuoden 2014 vaihtuessa olisin Afrikassa ravintolan lavalla osana Michael Jackson -showta. :)


Hetki ennen kaappaamistani lavalle


Huiiiii!!Neito pelastettu pulasta. Happy end. <3


Erilainen, mutta unohtumaton uuden vuoden juhla siis täällä! :D Laskimme yhdessä paikallisten kanssa sekunteja vuoden vaihtumiseen, näimme pienen ilotulituksen ja kävimme jopa vähän ketkuttelemassa tanssilattialla. :) Kirkas tähtitaivas yllä ja punainen multamaa jalkojen alla. Afrikkalainen ja globaali suloisesti sekaisin. Paikallisia rytmejä ja Gangnam styleä sulavasti rinnakkain. Morogoro on valmiina uuteen vuoteen!


Now, let`s dance!!! Everybody move your body! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti